go to home
Εξερεύνησε / Τοπικά προιόντα / Μελισσοκομία
Μελισσοκομία
Μελισσοκομία Πρόκειται για δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται ως τις μέρες μας στο νησί που η μορφολογία της σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα ευνοούν την παραγωγή μελιού. Πάνω από 5000 υπολογίζονται οι κυψέλες που αποφέρουν 15-18 τόνους ετησίως στους ντόπιους μελισσοκόμους.

Η βοσκή των μελισσών γίνεται από θυμάρι κυρίως αλλά και ρίγανη, θρύμπη και ρείκι και το αποτέλεσμα είναι πολύ αρωματικό και εύγεστο. Η αυξανόμενη ζήτηση καθιστά επιτακτική την περαιτέρω καλλιέργεια και εξέλιξη της απασχόλησης αυτής.

Αναζητήστε στις αγορές σας την αυθεντική προέλευση από τους ντόπιους μελισσοκόμους που αναγράφονται στις συσκευασίες.