go to home
Εξερεύνησε / Τοπικά προιόντα / Ποτοποιία / Κρασί
Κρασί Η καλλιέργεια της αμπέλου συναντάται από τα ομηρικά χρόνια και η ελληνική μυθολογία αναφέρεται στο θεό Διόνυσο, το θεό του κρασιού και του γλεντιού, να γεννιέται στη Νάξο και να φυτεύει ένα κλίμα για πρώτη φορά. Στα αρχαία χρόνια η φήμη του τοπικού κρασιού ήταν τέτοια που γίνονταν εξαγωγές σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Σήμερα ωστόσο δε σημειώνεται κάτι αντίστοιχο και πιθανότατα συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ανεπτυγμένο σύστημα τυποποίησης όπως συμβαίνει με τα τυριά και τα κρέατα. Βέβαια οι κάτοικοι ασχολούνται με την αμπελουργία αλλά η κατανάλωση του κρασιού παραμένει σε τοπικά επίπεδα. Έχετε τη δυνατότητα όμως να δοκιμάσετε το εκλεκτό κρασί που παράγουν κυρίως τα ορεινά χωριά της Νάξου, στις ταβέρνες τους και στα πανηγύρια που ρέει άφθονο. Μερικά εμφιαλωμένα θα βρείτε επίσης στις κάβες της Χώρας.