go to home
Εξερεύνησε / Νάξος / Πολιτισμός / Γαστρονομία

Το φαγητό στη Νάξο αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Η κουζίνα του νησιού φημίζεται για την ποιότητα αλλά συνάμα και για την απλότητα στις γεύσεις της. Φυσικά τα υλικά που χρησιμοποιούν οι ναξιώτισσες μαγείρισσες είναι εξαιρετικής ποιότητας. Ελαιόλαδο, εκλεκτά κρέατα και θαλασσινά, πλήθος τυριών, άφθονα χορταρικά και μυρωδικά είναι στη διάθεσή τους για να παράξουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Στην περιήγησή σας στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε διάφορα παραδοσιακά πιάτα και ανάλογα στο μέρος που θα βρεθείτε κάτι καινούριο σας περιμένει. Ό,τι και αν δοκιμάσετε βασίζεται στο μεράκι και την ισορροπία που τα χαρακτηρίζει. Φυσικά η επίσκεψη στα χωριά της Νάξου κρίνεται απαραίτητη και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, προσφέροντάς σας μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις που θα σας συνοδεύουν για καιρό φεύγοντας.

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται:

  • Μπάτουδο
  • Ρόστο
  • Σεφουκλωτή
  • Προβάτσες με χοιρινό
  • Κολοκυθοπαστίτσα
  • Σιταρομαεριά
  • Χορτοτηγανίτες
  • Μαυρομάτικα φασόλια με σέφουκλα
  • Γούνες
  • Φασόλια με καβούρια
  • Θαλασσινά

Αλλά και γλυκά όπως:

  • Ξεροτήγανα (του γάμου)
  • Γλυκό κουταλιού κίτρο και καρυδάκι
  • Μελαχρινό
  • Αποκριάτικες τούρτες