Εξερεύνησε / Τοπικά Προϊόντα

Ορυκτός πλούτος

Το νησί με τους ορεινούς όγκους που διαθέτει είναι πλούσιο σε κοιτάσματα μαρμάρου αλλά και σμύριδας. Προϊόντων που αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικότατο ρόλο στη ζωή της Νάξου. 
 

Τυροκομία

Διάσημη για τα τυριά της η Νάξος που το κλίμα της χαρίζει μια ποικιλία μοναδική σε γεύση και ποιότητα. Η ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες σε συνδυασμό με την αλμύρα της θάλασσας προσδίδουν στα τυριά εκλεκτή γεύση που οπωσδήποτε θα πρέπει να τιμήσετε.

Ποτοποιία

Η παραγωγή του κρασιού, της ρακής αλλά και του κίτρου αποτελεί μια διαδικασία που αποτελεί παράδοση του νησιού εδώ και πολλά χρόνια και  οι κάτοικοί του προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή.

Γεωργικά προϊόντα

Η γεωργία αποτελεί έναν από τους βασικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Νάξου. Τα προϊόντα της, διάσημα σε ολόκληρη την επικράτεια, έχετε τη δυνατότητα να τα δοκιμάσετε όπου και αν βρεθείτε.
 

Κτηνοτροφία

Το νησί με τους ορεινούς του όγκους αλλά και τις εύφορες πεδιάδες δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους για την πλούσια παραγωγή κρέατος. Στα χωριά ιδιαίτερα στα ορεινά κυρίως υπάρχουν αιγοπρόβατα και στα πεδινά βοοειδή.

Αλιεία

Στο νησί της Νάξου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε φρέσκο ψάρι από τα καΐκια και τις τράτες που τροφοδοτούν τα μαγαζιά της Χώρας και τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε παραλιακά σημεία.

Γλυκά

Κατέχουν ξεχωριστή θέση στη γαστρονομία του νησιού και θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία από γλυκά του κουταλιού τοπικής προέλευσης.

Μελισσοκομία

Πρόκειται για δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται ως τις μέρες μας στο νησί που η μορφολογία της σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα ευνοούν την παραγωγή μελιού.
 

this is naxos magazine
Sponsors