Εξερεύνησε / Μουσεία

Επιτόπιο Μουσείο

Στην πλατεία της Μητρόπολης αριστερά από το λιμάνι θα συναντήσετε το Επιτόπιο Μουσείο που οφείλει το όνομά του στη θέση που βρίσκεται και είναι το πρώτο αυτού του τύπου στην Ελλάδα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου

Βρίσκεται στο κάστρο της Χώρας δίπλα στην πλατεία της Καθολικής Μητρόπολης και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της φράγκικης αρχιτεκτονικής.

Βυζαντινό Μουσείο (Χώρα)

Στεγάζεται στο μοναδικό διατηρημένο από τους 12 άλλοτε πύργους του Κάστρου, με το όνομα των Κρίσπι ή αλλιώς Γλέζου από τα ονόματα των ιδιοκτητών του, που οι τελευταίοι μάλιστα το έκαναν δωρεά για να λειτουργήσει το μουσείο.

Ενετικό Μουσείο Πύργος Della Rocca Barozzi

Βρίσκεται στην είσοδο του κάστρου της Χώρας δίπλα στην είσοδο της Τρανής Πόρτας. Πρόκειται για έναν άρτια διατηρημένο πύργο που ανήκει στην οικογένεια Καραβία.

Συλλογή Ελληνικών Νομισμάτων Νικόλα Μουστάκη (Φιλότι)

Στο κεντρικό δρόμο του Φιλοτίου θα συναντήσετε σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο τη συλλογή νομισμάτων του Νικ. Μουστάκη. Μια προσπάθεια χρόνων που έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2009.

Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο

Στα 17 χλμ από τη Χώρα στο χωριό του Χαλκίου ή αλλιώς Τραγαίας δίπλα στην Παναγία τη Πρωτόθρονη μιας σημαντικής βυζαντινής εκκλησίας που χρονολογείται μεταξύ 9ου και 10ου αιώνα θα συναντήσετε το μουσείο.

Γεωλογικό Μουσείο (Απείρανθος)

Περπατώντας στο κεντρικό δρόμο του χωριού στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε το μουσείο που στεγάζεται στο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Απείρανθος)

Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού στο δεξί σας χέρι. Λειτουργεί από το 1996 και χωρίζεται σε δυο τμήματα.

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών (Απείρανθος)

Φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού και περιλαμβάνει έργα κυρίως καλλιτεχνών με καταγωγή από την Απείρανθο.

Αρχαιολογικό Μουσείο (Απείρανθος)

Στο διάσημο χωριό της Απειράνθου θα βρείτε αρκετά μουσεία, ανάμεσά τους και το αρχαιολογικό που λειτουργεί από το 1960 και στεγάζει ευρήματα από την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο κυρίως ειδώλια και πήλινα αγγεία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Γύρουλα στο Σαγκρί

Κάτω από το αρχαϊκό ιερό του Γύρουλα, αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα, που σήμερα έχει αναστυλωθεί θα συναντήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο, βραβευμένο για την αρχιτεκτονική του και τον τρόπο που είναι εναρμονισμένο με το υπόλοιπο τοπίο.

Λαογραφικό Μουσείο (Απείρανθος)

Ένα πολύ προσεγμένο μουσείο που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό σπίτι της Απειράνθου.

Μουσείο Παιδικού Πολιτισμού Αιγαίου (Απείρανθος)

Ακόμα ένα μουσείο που λειτουργεί στο χωριό της Απειράνθου.
this is naxos magazine
Sponsors