Κουρουνοχώρι

Μικρό χωριό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις Μέλανες σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Κτισμένο ψηλά στο κέντρο της κοιλάδας των Μελάνων, διαθέτει πλούσια βλάστηση και γάργαρο νερό από την πηγή του Φλεριού που τροφοδοτεί την ευρύτερη περιοχή.
Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και μάλιστα το χωριό είναι και γνωστό για τα φυτά και τα λουλούδια που πλασιώνουν τις αυλές και τους κήπους των σπιτιών. Στην είσοδο θα συναντήσει κανείς μια εξαιρετική ταβέρνα με πλούσια πιάτα και τοπικά προϊόντα.
Περιοχή έντονης αρχαιολογικής σημασίας αφού διαθέτει το αρχαίο υδραγωγείο του Φλεριού που τροφοδοτούσε τη Χώρα καθώς επίσης και τους δυο αρχαίους κούρους με τα αρχαία λατομεία.
Επισκεφθείτε ένα μοναδικό αξιοθέατο, τον Πύργο του Φραγκόπουλου που είναι καλοδιατηρημένος και κατοικήσιμος ,Κτίσμα του 14ου αιώνα, τριώροφος με αυλή και έντονα αμυντικά χαρακτηριστικά όπως μεγάλο ύψος, επάλξεις και τις ζεματίστρες. 

Τέλος αξίζει να επισκεφθείτε λίγα μόλις χιλιόμετρα από το χωριό το Παλάτι των Ιησουιτών, η θέα και το σπουδαίο αυτό κτίσμα θα σας αποζημιώσει. Θα το βρείτε ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει Καλαμίτσια είτε ρωτώντας κάποιον από τους φιλόξενους κατοίκους.


this is naxos magazine
Sponsors