Χώρα Νάξου

Πρόκειται για το λιμάνι του νησιού και το πρώτο μέρος που συναντάτε φθάνοντας στη Νάξο. Αποτελείται από διάφορα μέρη όπως τα «Παλάτια» με την εντυπωσιακή Πορτάρα, το Κάστρο, τη Γρόττα και την περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο επισκέπτης. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να καταλύσει, διοικητικές υπηρεσίες, τράπεζες και πληθώρα από μαγαζιά που εξυπηρετούν κάθε σας ανάγκη είτε για διασκέδαση και φαγητό είτε για ψώνια. Ο παραλιακός της δρόμος το βράδυ μετατρέπεται σε πεζόδρομο και μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας αγναντεύοντας προς το μεσαιωνικό Κάστρο και την Πορτάρα. Φυσικά οι επιλογές σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ είναι πάρα πολλές και τις συναντάτε είτε στο παραλιακό τμήμα είτε στα σοκάκια της Παλιάς Αγοράς αλλά και στα σοκάκια γύρω από το Κάστρο.

Η επίσκεψη στην Πορτάρα, το ναό του Απόλλωνα είναι επιβεβλημένη ειδικά στη δύση του ηλίου που θα σας χαρίσει ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων.

 Η ανάβαση στο Κάστρο θα σας φέρει σε γνωριμία με τη ζωή των κατακτητών με τα αξιοθέατα στο διάβα σας να είναι πάρα πολλά όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Σχολή των Ουρσουλινών, το Ενετικό και Βυζαντινό Μουσείο, τη Καθολική Μητρόπολη και πλήθος άλλων που μαρτυρούν την περίοδο ακμής της ενετοκρατίας στο νησί.

Στην περιοχή της Γρόττας βρίσκεται η Ορθόδοξη Μητρόπολη και απέναντί της το Αρχαιολογικό Επιτόπιο Μουσείο. Στην παραλία επάνω ξεχωρίζει ο ναός της Παναγίας της Παντάνασσας και στα δεξιά της παραλίας προς τον Άγιο Γεώργιο το επιβλητικό δημαρχείο με το άγαλμα της ναξιακής Σφίγγας. Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου βρίσκονται τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και η πλήρως οργανωμένη παραλία με τα ρηχά ήσυχα νερά, κατάλληλα για παιδιά και οικογένειες.   

Η αγορά της Νάξου διαθέτει κάθε αγαθό που αναζητάτε είτε τουριστικής φύσης είτε για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού είτε για κάθε είδους αγορά που θα κάνατε σε μια μεγάλη πόλη. Η Παλιά αγορά ξεχωρίζει για τα περίφημα στενά ασπρισμένα της σοκάκια που θα βρείτε μαγαζιά για να φάτε αλλά και να ψωνίσετε. Για τις αγορές σας επίσης αναζητήστε και τα μικρά μαγαζάκια τριγύρω από το Κάστρο που διαθέτουν πληθώρα από όμορφα αντικείμενα.

Η Χώρα της Νάξου σφύζει από ζωή και την περίοδο του καλοκαιριού θα έχετε τη δυνατότητα να το βιώσετε. Οι επιλογές άφθονες και για τους πιο απαιτητικούς, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Επίσης οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της αποτελούν γνώρισμα της καλοκαιρινής περιόδου με πλήθος μουσικοχορευτικών παραδοσιακών δρώμενων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις για τους λάτρεις της τέχνης.
 
this is naxos magazine
Sponsors