Πύργος του Μπαζαίου

Σε απόσταση 12 χλμ από τη Χώρα της Νάξου βρίσκεται ο Πύργος Μπαζαίου ή αλλιώς Μονή Τιμίου Σταυρού κοντά στο χωριό Σαγκρί. Με την περίοπτη θέση του δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού και ανήκει στην κατηγορία των πύργων του νησιού.

Κτίστηκε περίπου τον 16ο αιώνα και λειτουργούσε ως μοναστήρι μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα όπου και εγκαταλείφθηκε και πέρασε στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Στη συνέχεια πωλήθηκε στην οικογένεια Μπαζαίου και ως τις μέρες μας ανήκει σε αυτήν.

Το καλοκαίρι του 2001 διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ και πέρσι συμπλήρωσε 10 χρόνια συνεχούς δράσης και εξέλιξης αποτελώντας πια θεσμό για το νησί της Νάξου. Την επιμέλεια έχει ο Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΑΙΩΝ».
Το φεστιβάλ είναι σε διαρκή συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, φορείς και μουσεία όπως το Μουσείο Μπενάκη με σκοπό να παρέχει κάθε χρονιά φρέσκες πολιτιστικές προσεγγίσεις. Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καθώς και  περιοδικές εκθέσεις.
this is naxos magazine
Sponsors