Πύργος της Αγιάς

Στο δρόμο προς τον Απόλλωνα (6 χλμ πριν) θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι τον Πύργο της Αγιάς που δεσπόζει με τον οχυρωματικό του χαρακτήρα.

Πύργος του Γλέζου / Κρίσπη

Βρίσκεται στο Κάστρο της Χώρας λίγο μετά την είσοδο σε αυτό από την Τρανή Πόρτα στο αριστερό σας χέρι. Πρόκειται για τον μοναδικό από τους 12 πύργους του μεσαιωνικού κάστρου.

Πύργος του Μπαζαίου

Σε απόσταση 12 χλμ από τη Χώρα της Νάξου βρίσκεται ο Πύργος Μπαζαίου ή αλλιώς Μονή Τιμίου Σταυρού κοντά στο χωριό Σαγκρί. Με την περίοπτη θέση του δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού.

Πύργος του Όσκελου

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο κοντά στο Καστράκι στο αριστερό σας χέρι, όπου θα συναντήσετε πινακίδα. Είναι από τους λιγοστούς πύργους που υπάρχουν κοντά στη θάλασσα.

Πύργος του Ζευγώλη

Στο κεντρικό δρόμο της Απειράνθου κτισμένος πάνω στο βράχο συναντά κανείς αυτό τον εντυπωσιακό πύργο που αποτελεί κτίσμα του 17ου αιώνα.

Πύργος του Παπαδάκη / Μαρκοπολίτη

Στην περιοχή της Τραγαίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ακαδήμοι θα συναντήσετε έναν μεγάλο πύργο που κατασκευάστηκε από τον Μάρκο Πολίτη το 1776, το μαρτυρά το οικόσημο στην είσοδό του.
 

Πύργος του Μπαρότζη / Γρατσία Φραγκόπουλου

Ακόμα ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα που διαθέτει το Χαλκί είναι ο πύργος αυτός που βρίσκεται δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης.

Πύργος του Καλαβρού / Μαρκοπολίτη

Στην περιοχή της Τραγαίας, στο μικρό χωριό Κεραμί βρίσκεται ακόμα ένας πύργος, με την ιδιαιτερότητα πως κτίστηκε από τον ορθόδοξο Ναξιώτη Μάρκο Πολίτη.

Πύργος του Κόκκου

Στο καταπράσινο χωριό της Ποταμιάς βρίσκεται ο πύργος αυτός κτισμένος τον 17ο αιώνα από την ορθόδοξη οικογένεια των Κόκκων που αποτελούσε κατοικία τους.

Πύργος του Γκρεκ / Φραγκόπουλου

Τον συναντά κανείς στο χωριό Κουρουνοχώρι και πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς πύργους του νησιού που στις μέρες μας κατοικείται και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.

Πύργος του Μπαρδάνη

Θα τον συναντήσετε και αυτόν στο χωριό της Απειράνθου. Όπως και ο πύργος του Ζευγώλη είναι από τους λίγους που έχουν κτιστεί σε τοποθεσία με μεγάλο υψόμετρο.

Πύργος του Μπαρότση / της Κιουράς

Στο χωριό Φιλότι βρίσκεται αυτός ο μικρός σε μέγεθος πύργος που ωστόσο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των πύργων.

Πύργος του Παλαιολόγου / Μπαρότση

Λίγο έξω από το χωριό Σαγκρί σώζεται ακόμα ένας πύργος σε πολύ καλή κατάσταση αφού είναι αναπαλαιωμένος και κατοικείται.

Πύργος του Σανούδου

Στην περιοχή των Μελάνων και συγκεκριμένα στη θέση Κάμπονες βρίσκεται ο πύργος του δούκα της Νάξου Μ. Σανούδου.

Πύργος του Μπελόνια / Σομαρίππα

Λίγο μετά το Γαλανάδο και με κατεύθυνση το Καστράκι σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο πύργος του Μπελόνια, πρόκειται για έναν από τους καλύτερα διατηρημένους πύργους του νησιού.

Πύργος των Αγ. Σαράντα

Βρίσκεται στα Αγγίδια λίγο έξω από τη Χώρα και φέρεται πως πήρε το όνομά του από τη βυζαντινή ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται εκεί κοντά.

Πύργος του Παρατρέχου

Μεταξύ των χωριών Μέλανες και Αγγίδια συναντάμε την κοιλάδα του Παρατρέχου και τον ομώνυμο πύργο.

Πύργος του Αγερσανιού

Στο ομώνυμο χωριό συναντάμε ακόμα έναν πύργο που ο χρόνος έχει αφήσει ισχυρά τα σημάδια του.

Πύργος του Πραντούνα

Βρίσκεται στις Εγγαρές και συγκεκριμένα στη τοποθεσία με το όνομα Λαγκάδα, απομακρυσμένος από το χωριό.

Πύργος του Ραυτόπουλου

Βρίσκεται και αυτός στο χωριό Εγγαρές και ήταν κατοικία του Χριστ. Ραυτόπουλου που διατέλεσε πρόξενος της Ρωσίας στη Νάξο. Στο υπέρθυρο διακρίνεται το έτος 1827 πιθανώς ως χρονιά κατασκευής του.

Πύργος του Ντελλαρόκα

Στην Ποταμιά και αυτός ο πύργος που δυστυχώς έχει ερημώσει, κάποτε άνηκε στην ιδιοκτησία του Ντελλαρόκα.

Πύργος του Μασσένα

Βρίσκεται στην Άνω Ποταμιά και στη θέση Τζαρνίδια, κτισμένος μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα.

Πύργος του Μπάγερη

Στη Μέση ποταμιά βρίσκεται ακόμα ένας πύργος που μάλλον άνηκε στην οικογένεια Γκριμάλντι
this is naxos magazine
Sponsors